EXCLUSIV  IMAGINE GREA de la PROTESTELE din București. Puternică semnificație - FOTO

O imagine tare a fost surprinsă la protestele din București. 

Oamenii au ieșit în stradă sâmbătă, în fața Ministerului Sănătății, revoltați de dubla măsură și lipsa asumării responsabilității după incendiul de la ”Matei Balș” în urma căruia au murit șase persoane. Ei au cerut ”demisii” și au strigat ”rușine”. 

Au plecat în marș spre Institutul ”Matei Balș”. În fruntea lor, ținând mesajul ”Plecați toți”, se afla o persoană care purta o căciulă dacică, o imagine cu o puternică semnificație. 

2. foto dcnew... (barbat-proteste-caciula-dacica_48993100.jpg)

Pileusul dacic este semn al nobleţei şi de identificare a statutului social, fiind purtat de tarabostes. Poate fi regăsit, în prezent, în simbolistica drapelurilor şi a stemelor de stat sau militare a unei serii întregi de ţări şi instituţii. Sursele antice vorbesc despre comati - oamenii simpli care umblau cu capul descoperit - și despre tarabostes sau pileați - nobilii care purtau pileus. Dacii de neam s-au numit la început tarabostes și apoi pileați. Dintre ei, se alegeau regii și preoții. În același timp, romanii se refereau la pileus ca la o pălărie fără boruri, precum cea purtată de sclabi în ziua eliberării sau căciula purtată pentru sărbătoarea de Saturnalia. În ambele situaţii, căciula simboliza pentru romani obţinerea libertăţii, scrie moldova-tourism.md

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel