Imagine de la Colectiv, propagandă josnică despre Raed Arafat. Aberație despre poza în care vorbea la telefon

Raed Arafat a anunțat că refuză să dea acum o replică la acuzațiile din spațiul public cu privire la imaginile din timpul salvării din Colectiv. Din cauza emoției, durerii, la patru ani de la Colectiv, dar și din cauza campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. 

Emoția, nelipsită din campania prezidențială

În fiecare campanie electorală pentru prezidențiale, a existat un factor declanșator de emoție colectivă, dublată de o ură colectivă, de cealaltă parte.  Imaginile de astăzi au un impact emoțional major. La prima vizionare, oricine e afectat când vede tineri arși, scoși pe paleți. Dar ar fi trebuit lăsați în clubul Colectiv? Sigur că, în primele momente, salvatorii au folosit tot ce au găsit la îndemână pentru a scoate cât mai mulți răniți din Colectiv, pentru a le crește șansele de supraviețuire. Au fost primii oameni ajunși la fața locului. Ulterior, sute de ambulanțe au ajuns la clubul din Colectiv. În Franța, au fost luați oameni pe scânduri rupte din gard în cazuri de criză. Un salvator acționează, nu așteaptă să vină colegii din trafic!

Activarea #rezist 

Dincolo de aceste aspecte, din perspectivă electorală, se încearcă activarea publicului #rezist, favorabil lui Dan Barna, susținut de USR și PLUS la prezidențiale, care au cunoscut o puternică ascensiune fix după tragedia Colectiv. Ar fi singura salvare a lui Dan Barna, după ce a dezamăgit pe toate planurile, în plină campanie electorală. 

Alertă națională: de ce vorbea Arafat la telefon

În acest efort, este prezentată o poză cu Raed Arafat care vorbea la telefon, fiind acuzat că purta discuții telefonice în timpul salvării de la Colectiv. Cum ar fi putut Raed Arafat să gestioneze altfel situația? În ce mod ar fi putut să discute cu managerii de spitale? Cu salvatorii de la Maternitatea Bucur? E absolut aberant să invoci că Raed Arafat vorbea la telefon în scopuri personale, în timpul salvării tinerilor din Colectiv. 

Durerea oamenilor ce au pierdut persoane dragi în Colectiv e imensă, dar încă să te joci în acest fel,  în scop politic, urcându-te pe acea durere, arată nivelul de dezumanizare. 

Propaganda se coboară la nivel de reflex, se adresează unor oameni fără pic de rațiune, activați ca reflexul lui Pavlov, dincolo de judecată. 

Să-ți închipui că Raed Arafat vorbea despre meci sau își comanda pizza este dincolo de orice limită posibilă. 


În salvarea de la Colectiv, au fost implicați sute de medici. Raed Arafat probabil putea vorbi prin stație cu SMURD-ul, dar cum putea comunica cu directorii medicali, cu managerii de spital, cu medicii veniți de acasă? 

Cine ar putea fi atât de orbit încât să creadă că Raed Arafat vorbea la telefon în scop personal în noaptea salvării de la Colectiv? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel