EXCLUSIV  „Imagine cu tanc rusesc în România”. Geoană: Nu există niciun fel de risc la adresa securității României

Foto Facebook / Mircea Geoană
Foto Facebook / Mircea Geoană

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a transmis, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, un mesaj de încredere și de siguranță. „Suntem la adăpost pentru că suntem în NATO!”, a subliniat Mircea Geoană.

„Vreau să retransmit un mesaj de încredere și de siguranță. Nu dorim și sperăm să nu avem conflict în Ucraina și de aceea dăm absolut tot ce avem ca energie politică și diplomatică, dăm o șansă dialogului cu Federația Rusă. Dacă, însă, Federația Rusă va decide să recurgă la instrumente de natură militară împotriva Ucrainei, evident că va fi o situație foarte severă. Dar diferența între a fi membru NATO - și vorbim aici de România - și de a nu fi membru NATO este una extrem de importantă. Nu există niciun fel de risc la adresa securității României și a românilor”, a spus Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, la DefenseRomânia.

„Rușii venind cu tancurile... o imagine care creează anxietate...”

„Și eu sunt român și cu toții avem în memoria noastră istorică - și dacă nu am fost noi, au fost părinții și înaintașii noștri, am mai văzut rușii venind cu tancurile... Evident că există o imagine care creează o anxietate, dar faptul că suntem în NATO reprezintă garanția cea mai funcțională, cea mai puternică pe care a avut-o vreodată România în istoria noastră complicată”, a explicat Mircea Geoană. „Suntem la adăpost pentru că suntem în NATO!”, a subliniat Mircea Geoană.

„Când vorbim de jurământul mușchetarilor - Toţi pentru unul, unul pentru toţi! -, să știți că este, într-adevăr, un jurământ solemn. Suntem aici să protejăm fiecare centimetru pătrat de teritoriu aliat. (...) Nu sunt motive de îngrijorare pentru români. Sunt motive de îngrijorare pentru soarta și destinul Ucrainei”, a concluzionat Mircea Geoană. 

Criza din Ucraina și agresiunea Rusiei | Geoană, secretarul general adjunct al NATO, interviu

Joe Biden şi Vladimir Putin au acceptat, în principiu, un summit propus de Emmanuel Macron 

„Preşedintele Republicii a vorbit cu preşedintele SUA, domnul Joe Biden, şi cu preşedintele Federaţiei Ruse, domnul Vladimir Putin. A propus organizarea unui summit al preşedinţilor Biden şi Putin, care să fie urmat de o reuniune cu părţile relevante, pentru a discuta despre securitatea şi stabilitatea strategică a Europei. Preşedinţii Biden şi Putin au acceptat amândoi principiul unui astfel de summit”, a anunțat Preşedinţia Franţei. „Conţinutul va trebui pregătit de secretarul de Stat Antony Blinken şi de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cursul întâlnirii de joi, 24 februarie. Se va putea desfăşura doar cu condiţia ca Rusia să nu invadeze Ucraina. Preşedintele Republicii va colabora cu toate părţile implicate pentru a pregăti conţinutul acestor discuţii”, a mai transmis Palatul Elysée.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel