Iliescu: Ponta impulsiv, tânăr, dar băiat inteligent. Nu cred că Iohannis are şanse de succes

ion iliescu
ion iliescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu a comentat recentele declaraţii despre procurori ale premierului Victor Ponta, spunând despre acesta că „e mai impulsiv, mai tânăr”.

În acelaşi timp, preşedintele de onoare al PSD nu-i acordă foarte multe şanse de succes lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.

Solicitat să comenteze faptul că Inspecţia Judiciară s-a sesizat cu privire la declaraţii făcute de premierul Victor Ponta şi întrebat dacă preşedintele PSD poate să se refere la procurori în mod liber sau ar trebui să fie mai reţinut, Iliescu a răspuns: „Vedeţi, vârsta te trădează. E un om mai impulsiv, mai tănâr, dar e un băiat inteligent şi eu am încredere că ştie să înveţe inclusiv din asemenea momente”.

Fostul preşedinte a recunoscut că are „multe sfaturi de dat” lui Ponta, dar nu le va spune în public, precizând că există căi de comunicare în interiorul partidului.

Totodată, Ion Iliescu a comentat şi şansele lui Klaus Iohannis de a deveni preşedinte în urma alegerilor din noiembrie.

"Eu nu cred că domnul Iohannis are şanse de succes în această campanie pentru prezidenţiale. Sigur, el are sprijinul partidului său, al celor două partide, e un om care are anumite date, adică seriozitate, eu l-am cunoscut şi la Sibiu ca primar, dar îi lipsesc multe pentru un om politic la nivel naţional”, a spus Iliescu, citat de Mediafax.

Citește și: Ion Iliescu, atac dur la Firea: „O stângăcie. Eu am fost un preşedinte care nu a avut copii” 



„Îi lipseşte experienţa politică necesară la acest nivel. Una e experienţa de primar, chiar de succes, şi alta e experienţa la nivel de activitate politică în fruntea unui partid, ca activitate administrativă, la nivel guvernamental şi aşa mai departe. Şi asta nu se câştigă cu uşurinţă. Deci eu cred că dânsul are nişte handicapuri pe care cred că greu le va putea trece”, a adăugat fostul preşedinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel