Ilie Sârbu îi răspunde lui Traian Băsescu

Ilie Sarbu
Ilie Sarbu

Senatorul Ilie Sârbu a răspuns declarațiilor președintelui Traian Băsescu. 

Măcinat de o frică teribilă

"Disperarea și teama l-au determinat să lanseze noi scandaluri pe scena politică. De fapt, din asta a trăit vreme de un deceniu, intoxicând spațiul public. La Traian Băsescu mă refer, un personaj care e măcinat de o frică teribilă, explicabilă ușor având în vedere faptul că familia sa face obiectul unor anchete judiciare de proporții: fratele se află în arest de câteva săptămâni, afacerile uneia dintre fiicele sale se află în atenția Poliției și Parchetului, ginerele și cuscrul său sunt anchetați de asemenea. Acesta este tabloul familiei prezidențiale după zece ani de mandat Băsescu. Ca să nu mai vorbim de oamenii pe care i-a gestionat și promovat pe timpul guvernărilor PDL, unii dintre ei fiind în pușcărie, alții în anchete ale Parchetului și DNA", a declarat Ilie Sârbu. 

VEZI și: Traian Băsescu, atac la Ilie Sârbu. Ce spune președintele despre Bechtel, EADS și EximBank

Senatorul PSD a adăugat că "în ciuda acestor evidențe, Traian Băsescu a ieșit din nou la rampă aruncând cu noroi în premierul Victor Ponta, în speranța că diversiunea sa va reuși, iar românii își vor abate atenția de la grupul infracțional pe care l-a creat și patronat în toți acești ani, mizând pe jocuri murdare, pe intimidări și pe o interminabilă cacealma". 

"Cine poate crede că Băsescu, în toți acești ani, nu a încercat să-mi fabrice vreun dosar este fie neinformat, fie naiv"

Ilie Sârbu a mai subliniat: "După ce ne-a făcut de râsul Europei cu fratele său, un apropiat al unuia dintre cele mai violente clanuri infracționale din sudul țării, acum Băsescu aruncă fumigene prin presă, încercând să lege inclusiv numele meu de problemele care au existat la Agenția Domeniilor Statului. Nu îi răspund lui Traian Băsescu pentru că el oricum nu mai reprezintă nimic în România, ci pentru corecta informare a opiniei publice precizez că, în toți acești ani, nu am avut nici măcar calitatea de martor în vreun proces. Dacă au existat erori, greșeli sau poate infracțiuni în unele din instituțiile pe care le-am avut în subordine ca ministru, cei vinovați au răspuns sau probabil vor răspunde în fața justiției. Cine poate crede că Băsescu, în toți acești ani, nu a încercat să-mi fabrice vreun dosar este fie neinformat, fie naiv. În ciuda eforturilor sale, nu a reușit acest lucru". 

Mizerie și ură

"Dar nu Traian Băsescu este cel în măsură să vorbească despre neregulile din instituțiile statului. Acest trist personaj este disperat acum pentru că va trebui să dea explicații multe după încheierea mandatului său, din care nu au mai rămas decât foarte puține săptămâni. De fapt, acesta este motivul disperării sale fără margini. Afacerea Flota, casa din Mihăileanu, combinațiile cu terenurile de la Nana dar, mai ales, apropierea dintre familia sa și un clan infracțional specializat în comiterea de infracțiuni cu violență sunt lucruri despre care președintele va fi întrebat cât de curând. Nu aveam oricum așteptări de la el, însă nu pot să nu constat că toata mizeria și ura pe care le-a răspândit, sistematic, în societatea noastră se întorc, ca un blestem de care nu poate scăpa, împotriva lui și a familiei sale", a conchis Ilie Sârbu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel