Ilie Năstase îşi riscă titlul de ambasador pentru că a trimis ţiganii în Harghita

Co-preşedintele Ligii Pro Europa (LPE), Smaranda Enache a solicitat  Ministerului Afacerilor Externe să-i retragă tenismenului Ilie Năstase titlul de ambasador pentru România al Alianţei Civilizaţiilor.

ilie nastaseLiga acuză declaraţiile cu tentă rasistă şi intolerante ale lui Ilie Năstase, până nu demult un simbol şi un model pentru foarte multe generaţii de sportivi din România şi din străinătate, şi-a explicat Enache gestul.

Scandalul a fost provocat de  declaraţia lui Ilie Nastase în care acesta spunea că dacă ar fi preşedintele României ar trimite ţiganii în Harghita, pentru schimbarea componenţei etnice a zonei. Afirmaţiile fostului tenismen, făcute în luna octombrie, au determinat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării să se autosesizeze . Ilie a susţinut că  el a exprimat opinii personale, ca parte a dreptului său la opinie.

"Ilie Năstase nu este o persoană privată, a spus Smaranda Enache. În cadrul multor campanii de promovare a imaginii României peste hotare Ilie Năstase este un brand de ţară, este brandul României. În plus, Ilie Năstase, la invitaţia MAE, alături de mai multe personalităţi publice - Maia Morgenstern, Răzvan Theodorescu şi George Grigore - deţine şi titlul de ambasador pentru România al Alianţei Civilizaţiilor".

Alianţa Civilizaţiilor este o iniţiativă a fostului secretar general al ONU, Koffi Anan, ce are ca scop să îmbunătăţească înţelegerea şi relaţiile de cooperare dintre naţiuni şi popoare, dincolo de culturi şi religii, şi să contracareze forţele care alimentează polarizarea şi extremismul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel