Ilie Carabulea, arestat preventiv pentru 30 de zile; decizia nu este definitivă

Judecătorii de la Curtea de Apel București au admis vineri cererea procurorilor DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv pentru 30 de zile în cazul omului de afaceri Ilie Carabulea, trimis în judecată în dosarul ASF-Carpatica.

Decizia instanței nu este definitivă.

Ilie Carabulea a mai stat în arest preventiv, în perioadele martie — iunie 2014 și iulie — decembrie 2014, el fiind apoi plasat în arest la domiciliu, după care i-a fost impus control judiciar, scrie Agerpres.

Motivul pentru care procurorii cer rearestarea lui Carabulea este faptul că acesta a încălcat mai multe obligații impuse de instanță atunci când s-a dispus controlul judiciar.

Potrivit DNA, după ce, în februarie 2015, instanța a decis ca Ilie Carabulea să fie judecat sub control judiciar, acesta a continuat să determine diverse persoane, prin fapte cu efect vădit intimidant, să nu dea declarații sau să dea declarații mincinoase în cadrul procesului aflat în curs de judecată la Curtea de Apel București, și prin exercitarea în continuare a unor acte de administrare, în cadrul unor societăți comerciale.

Procurorii susțin că aceste demersuri aveau rolul de a convinge acele persoane că Ilie Carabulea este mai presus de lege, că poate încălca oricând hotărârile instanței, convingându-le astfel că finalitatea procesului penal va fi una favorabilă acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel