Ilie Carabulea, arestat pentru 29 de zile în dosarul ASF

Ilie Carabulea a primit mandat de  arestare  pentru 29 de zile în dosarul corupției de la ASF. Alături de Carabulea a fost arestat şi Marian Mârzac, care face parte din conducerea ASF.

Potrivit referatului procurorilor, grupul din care făceau parte Mârzac și Carabulea ar fi făcut presiuni pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să îl dea jos pe un vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

La ASF numirile şi destituirile se făceau în funcţie de interese şi prietenii. Conform referatului DNA, grupurile de interese dictau politica de cadre a Autorităţii.

 Astfel, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru a introduce un criteriu de incompatibilitate menit să-l dea jos pe vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Tudor Daniel George, şi el urmărit penal în dosar.

 Procurorii mai spun că schimbarea din funcţie a lui Tudor ar fi venit ca urmare a influenţei altui membru al conducerii ASF, Marian Mârzac, al cărui scop era protejarea intereselor firmei de asigurări Carpatica, controlată de omul de afaceri Ion Carabulea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel