Ikea. Progres. Roboții asamblează mobilă

Un robot asamblează un scaun în 20 minute. Roboții vor aeva rațiune de înalt nivel în următorul deceniu.

Roboţii din Singapore au încheiat cu succes o sarcină de care mulţi oameni se tem: este vorba despre asamblarea mobilei Ikea, relatează, joi, Reuters şi AFP, preluate de Agerpres. 
Consultarea paginilor de instrucţiuni şi privirile nesfârşite către o grămadă de şuruburi şi piuliţe pentru asamblarea mobilei ieftine Ikea ar putea fi în curând un lucru de domeniul trecutului, date fiind progresele din tehnologie, susţin cercetătorii de la Universitatea tehnologică Nanyang (NTU) din Singapore. 

[citeste si]

Știe doar cum să facă

Oamenii de ştiinţă au petrecut trei ani programând robotul - format din braţe, dispozitive de prindere, senzori şi camere 3D - care a asamblat cadrul unui scaun Ikea în circa 20 de minute. 
Ei susţin că nu peste mult timp, astfel de roboţi vor putea asambla integral o piesă de mobilier consultând instrucţiunile dintr-un manual, ascultând instrucţiuni verbale sau, pur şi simplu, uitându-se la o imagine cu obiectul finalizat. 
"Am reuşit să realizăm capabilitatea de nivel redus de a-l învăţa pe robot ”cum să facă” şi, în următorii cinci până la zece ani, capacitatea de a raţiona de înalt nivel - acel ”ce să facă” - ar putea fi şi ea realizată", a declarat Quang-Cuong Pham, unul dintre cei doi cercetători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel