IKEA retrage de la vânzare lampa cu senzori Patrull și returnează banii

Reprezentanții IKEA au hotărât retragerea de la vânzare a unui cunoscut produs, iar clienții care l-au cumpărat sunt sfătuiți să nu îl mai folosească și să îl returneze în magazin, unde li se va înapoia suma integrală plătită pentru produsul respectiv. 

Magazinul IKEA din Băneasa recomandă clienților care au cumpărat lampa cu senzori Patrull să nu o mai folosească și să o returneze în magazin, scrie incont.stirileprotv.ro.

Cei în cauză sunt invitați la departamentul Relații Clienți din magazin pentru a li se returna integral suma de bani plătită pe produs.

Decizia a fost luată după ce în luna iulie a fost semnalat cazul unui băiețel de 1 an și 7 luni din Austria, care s-a jucat cu lampa și a reușit să desprindă capacul de plastic, rănindu-se la mână. În aceeși zi, produsul a fost retras de la vânzare, fiind demarată și o investigație internă. 

În urma testării a 600 de lămpi din loturi diferite s-a constatat că la niciuna nu s-a putut desprinde capacul cu mâna de către persoane adulte, ci doar cu o lovitură de ciocan care distruge și lampa.

Concluzia testelor indică o eroare umană singulară, produsă în timpul asamblării de către furnizor.

Cu toate acestea, IKEA a hotărât rechemarea lămpilor PATRULL cu senzori puse până acum în vânzare în întreaga lume.

Lampa, produsă în China, a fost vândută în magazinele din Europa și America de Nord din anul 2013, ajungând în total la aproximativ 2.588.000 de produse vândute.

Magazinul IKEA din București a vândut 12.430 lămpi cu senzori PATRULL, la prețul de 24,99 lei, în perioada 2013 – 2015, cu următoarele coduri de produs: 002 461 15, 502 411 39, 702 390 22. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel