IKEA, noul Schweighofer: A devenit cel mai mare proprietar de păduri din România

Dacă Holzindustrie Schweighofer este cea mai mare companie din industria lemnului din România, IKEA a ajuns cel mai mare proprietar de păduri din țara noastră, după ce a cumpărat cele 33.600 de hectare de pădure de la o firmă suedeză.

Ikea a transmis, ieri, că a cumpărat în România 33.600 de hectare de pădure în judeţele Prahova, Buzău, Vrancea, Botoşani şi Bihor de la firma suedeză, Greengold, condusă de foştii parteneri ai universităţii americane Harvard în România.

În urma acestei prime achiziţii de acest fel efectuată la nivel mondial de grupul suedez specializat în retailul de mobilă şi decoraţiuni, IKEA devine astfel cel mai mare proprietar de păduri din România.

Firma de la care IKEA a cumpărat pădurile este Greengold European Capital SA.

România este prima ţară în care Ikea Group îşi va coordona singură activitatea de administrare a pădurilor aflate în proprietate, prin intermediul unei companii româneşti, IRI Investments SRL, parte din Ikea Group.

„Ikea Group a decis să investească în operaţiuni forestiere. Această decizie ne facilitează accesul la materie primă lemnoasă administrată sustenabil (...). Investiţia în păduri este şi o modalitate de a ne diversifica activele. Prin această achiziţie, România devine prima ţară în care Ikea Group îşi va administra propriile operaţiuni forestiere şi ne-am propus să fim un exemplu de management sustenabil al pădurilor", a declarat Frederik de Jong, Chairman of the Board, IRI Investments SRL citează revistablogurilor.ro.

Ikea nu a comunicat preţul tranzacţiei.

Divizia de retail a Ikea Group este reprezentată în România printr-un magazin, deschis în Bucureşti în 2007, iar grupul a cumpărat recent terenul pentru al doilea magazin, tot în Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel