Ikea România cere returnarea anumitor farfurii, boluri și căni. Vezi dacă le ai și tu acasă

Foto: Ikea
Foto: Ikea

Ikea le-a transmis clienților să nu mai folosească și să returneze anumite piese de veselă.

„IKEA îndeamnă toți clienții care dețin farfurii, boluri și căni HEROISK sau TALRIKA să nu le mai folosească și să contacteze IKEA pentru rambursare integrală”, a transmis producătorul de mobilier casnic cu două magazine în țara noastră.

Materialul de confecționare se poate sparge la conținuturile fierbinți

Compania suedeză a explicat că farfuriile, bolurile și cănile din două familii Ikea se pot sparge și pot cauza arsuri dacă au un conținut fierbinte.

„Siguranța reprezintă o prioritate pentru IKEA și, de aceea, luăm măsuri de precauție și retragem de pe piață farfuriile, bolurile și cănile HEROISK și TALRIKA, întrucât acestea se pot sparge și pot cauza arsuri dacă au un conținut fierbinte. Toate produsele noastre sunt testate și respectă standardele și legislația aplicabile. În ciuda acestui fapt, am primit sesizări privind spargerea produselor menționate”, a mai transmis Ikea România.

Produsele pot fi returnate, iar clienții primesc banii chiar și fără bon fiscal

„Produsele HEROISK și TALRIKA pot fi returnate la orice magazin IKEA, iar clienților li se va restitui suma integrală plătită pentru produs. Nu este necesară nicio dovadă a achiziției, cum ar fi bonul fiscal”, a mai anunțat compania. „IKEA își cere scuze pentru neplăcerile cauzate de această situație”.

Ikea, probleme după ce un dulap a căzut pe un copil și l-a ucis

Retailerul suedez de mobilă Ikea a plătit despăgubiri de 46 milioane de dolari părinților unui copil care a fost ucis de căderea unui dulap, în 2017. Jozef Dudek, care avea vârsta de doi ani, s-a sufocat în mai 2017, când sertarele unui dulap din gama Malm s-a răsturnat peste el. Ikea a rechemat milioane de astfel de dulapuri în SUA, din cauza problemelor de securitate, după ce alți trei copii au murit din aceeași cauză. Un dulap din această gamă cântărește 32 de kilograme.

Doi copii din SUA au murit și în 2014 după ce dulapul s-a răsturnat peste ei și un alt băiat, de 23 de luni, a murit în 2019 într-un incident similar. IKEA a acceptat să plătească atunci 50 milioane de dolari celor trei familii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel