Ce se întâmplă cu judecătorul care l-a eliberat pe Piedone din arest - Ultimă Oră

Inspecția Judiciară a reacționat la scurt timp după ce fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost eliberat din arestul preventiv, urmând să fie cercetat în libertate.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru verificări în cazul judecătorului Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis eliberarea din arestul preventiv a lui Piedone şi a celor două funcţionare din Primăria Sectorului 4, persoane acuzate în dosarul 'Colectiv'.

Verificările IJ vor viza atât activitatea judecătorului Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, cât şi a procurorului de şedinţă din acest caz.

Sesizarea din oficiu a IJ vine ca urmare a relatărilor din mass-media cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel Bucureşti a instrumentat şi soluţionat miercuri cauza având ca obiect măsuri preventive în dosarul 'Colectiv', scrie Agerpres.

[citeste si]

Lucrarea a fost înregistrată distinct la Direcţia de inspecţie judiciară pentru judecători şi Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori.

'Verificările prealabile urmează a fi efectuate în conformitate cu dispoziţiile art. 45 alin. 2, 3 şi 4 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, şi ale art. 12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţie de către Inspecţia Judiciară. Menţionăm faptul că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor', se arată într-un comunicat al IJ transmis joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel