IGSU: Nu au fost semnalate pagube materiale sau victime în urma cutremurului

Raed Arafat, secretar de stat în MAI
Raed Arafat, secretar de stat în MAI

Echipaje de pompieri au fost trimise în recunoaştere, miercuri dimineaţa, după producerea unui seism în judeţul Sălaj, nefiind semnalate victime sau pagube până la acest moment, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

"În urmă cu puţin timp, în zona Crişana, din judeţul Sălaj (la 3 km de Zalău), s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter, la o adâncime de 10 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.Pentru evaluarea situaţiei, au fost trimise in recunoaştere echipaje de pompieri", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a IGSU.

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 9,00, în judeţul Sălaj, în zona seismică Crişana, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur de suprafață

Seismul a avut loc la o adâncime de numai doi kilometri, fiind unul de suprafaţă.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de V grade Mercalli, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost: Zalău (4 km), Şimleu Silvaniei (27 km), Jibou (27 km), Huedin (29 km) şi Cehu Silvaniei (31 km).

În acest an, cel mai puternic cutremur din România a avut loc pe data de 9 ianuarie în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, şi a avut o magnitudine de 4,4 pe Richter. Intensitatea în zona epicentrală a fost de III grade Mercalli.

Vezi și: INFP. CUTREMUR, 1 MAI, în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel