IGSU, măsuri în contextul prognozele hidrometeorologice emise de specialiști

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ia măsuri sporite în contextul avertizărilor meteo și hidrologice emise de autorități. 

Având în vedere prognozele hidrometeorologice emise de meteorologi, care vizează manifestarea fenomenelor de vreme rea în majoritatea județelor țării, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a  dispus unităților subordonate suplimentarea rezervelor de personal. Măsura vizează eficientizarea misiunilor de sprijin pentru comunitățile posibil a fi afectate, precum și a autorităților administrației publice locale.

Încă de ieri, în județele aflate sub incidența avertizărilor de cod portocaliu, au fost activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, unde se regăsesc reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate în gestionarea inundațiilor.

Cursurile de apă, monitorizate 

 

Totodată, în urma întâlnirii de lucru care a avut loc astăzi, s-au dispus măsuri pentru monitorizarea cursurilor de apă și pregătirea tehnicii specifice de intervenție în astfel de situații, astfel încât acțiunile de limitare și înlăturare a efectelor să fie optim acoperite.

Tot astăzi, pentru evaluarea și coordonarea optimă a misiunilor derulate la nivel național, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus activarea  Grupei Operative.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel