IGPR: Sancțiuni de 1.169.925 de lei în 24 de ore / Pastor amendat pentru un botez cu 60 de persoane, la Alba 

Acțiuni pentru limitarea răspândirii Covid-19 / Imagine de Anja de la Pixabay
Acțiuni pentru limitarea răspândirii Covid-19 / Imagine de Anja de la Pixabay

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Peste 6.200 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 831 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost efectuate 62.163 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse. În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 5.211 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.169.925 de lei, transmite IGPR într-un comunicat de presă. 

Eveniment privat cu șapte persoane, la Cluj 

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați cu privire la faptul că, dintr-un imobil situat în localitatea Căianu-Vamă, se tulbură ordinea și liniștea publică.

Polițiștii, împreună cu jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, s-au deplasat la fața locului, unde se desfășura un eveniment privat, la care participau 7 persoane.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Slujbă religioasă și botez cu 60 de persoane, la Alba 

La data de 31 ianuarie 2021, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au intervenit la o biserică din localitatea Șard, unde se desfășurau o slujbă religioasă și un botez, la care participau aproximativ 60 de persoane, fără ca participanții să folosească măști de protecție sanitară.

Pastorul care a organizat slujba a fost sancționat cu amendă de 5.000 de lei, iar activitatea religioasă a fost întreruptă.

Eveniment cu 20 de persoane în Brăila 

Polițiștii din Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în județul Brăila, se desfășura un eveniment privat, la care participau aproximativ 20 de persoane.

Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional cu amendă de 2.500 de lei, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel