Igor Dodon, vizită istorică la Bruxelles. Andi Cristea: Mi-aş permite să-i recomand un lucru

Europarlamentarul Andi Cristea, șeful delegaţiei Parlamentului European pentru relaţia cu Republica Moldova, a vorbit despre importanţa vizitei preşedintelui Igor Dodon la Bruxelles.

"Vom aborda cu prudenţă şi interes întâlnirea cu domnul Dodon, cred că rolul nostru va fi mai mult să ascultăm şi să stabilim ulterior cât de coerentă este abordarea de la vârful politicii moldoveneşti. Nu uităm totodată regulile constituţionale de la Chişinău, care dau greutate mai mare Parlamentului şi Guvernului decât Preşedintelui. Vom vedea dacă şi cum, de la Moscova la Bruxelles, sunt nuanţe esenţiale care apar sau dispar. Ar fi un sentiment ciudat ca domnul Dodon să încerce ceva prea vocal "la UE acasă"", a zis Andi Cristea.

Întrebat care sunt așteptările de la această vizită, europarlamentarul a spus: "Ne aşteptăm la realism şi la responsabilitate din partea Preşedintelui Dodon. Interesele de dezvoltare ale Republicii Moldova sunt cel mai bine servite de integrarea europeană - opţiunea valorică merge mână în mână cu cea pragmatică. Pentru că este ales să îi reprezinte pe cetăţenii Republici Moldova, domnul Dodon ar fi bine să scape de prejudecăţi ideologice sau geopolitice şi să accepte legea atracţiei europene în cazul ţării sale".

"Noi vom continua să sprijinim Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova în implementarea reformelor. Din poziţia pe care o am, voi continua să pledez cauza Republicii Moldova şi să fiu alături de aceia care muncesc pentru integrare. Domnul Dodon va decide dacă vrea să fie constructiv sau nu, eu mi-aş permite să-i recomand să se întoarcă la declaraţiile publice dinaintea alegerii şi să cumpănească bine.

Evident, alegerile din 2018 vor fi un test important pentru majoritatea pro-europeană în a demonstra populaţiei că integrarea europeană funcţionează. Sunt doi ani de muncă în care temerile şi speculaţiile unora trebuie înlăturate. Vom fi alături de cei care vor să spună în Republica Moldova povestea corectă despre a fi în UE şi în Europa", a mai zis Andi Cristea într-un interviu pentru TVR Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel