Igor Dodon, măsuri radicale. Declarație șocantă, pentru presa rusă

Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova la o diferență de doar cinci procente de Maia Sandu. Noul președinte moldovean are viziuni clare și exprimate proruse. În ciuda protestelor și solicitărilor unui al treilea tur de scrutin, Igor Dodon merge pe repede înainte și face anunțuri radicale. 

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană este o mare greşeală, susține Igor Dodon, care vrea să convoace organizarea unui referendum pentru denunțarea acordului. El ar fi încântat de Uniunea Eurasiatică. Totodată, exclude aderarea la NATO, având o viziune diferită: federalizarea Republicii Moldova. 

Igor Dodon a spus, pentru presa rusă, că, din cauza acordul cu UE, Republica Moldova a pierdut, după cum arată indicatorii economici. Președintele moldovean a afirmat răspicat că pledează pentru Uniunea Euroasiatică. 

Un sociolog din Chișinău spunea, după alegeri, că dezastrul se va vedea în 2018, făcând referire la alegerile parlamentare. Planurile lui Dodon sunt, însă, altele. ”Dezastrul” vine mai devreme. Igor Dodon vrea alegeri anticipate în 2017. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel