Igor Dodon amenință Guvernul. Vrea demiterea procurorului general

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a reiterat că nu va avea o colaborare cu guvernul condus de Pavel Filip și majoritatea proeuropeană din parlament și că se va folosi de orice ocazie pentru a declanșa alegeri legislative anticipate, într-o declarație făcută joi seara la un post de televiziune local. Totodată el a spus că vrea să îl demită pe procurorul general. 

"Eu nu fac parte din această guvernare. Va fi dificil să ne înțelegem. Nu sunt de acord cu multe din așa-zisele lor reforme. Dar nu putem să ne plasăm pe baricade și să luptăm. Va fi dialog. Dar nu va fi o colaborare', a spus Dodon.

Potrivit lui, în cazul în care va fi blocat de către majoritatea parlamentară, el va veni cu inițiative de modificare a Constituției. "Vom iniția referendumuri și vom cere lărgirea prerogativelor șefului statului. Vom întreba oamenii cum să procedăm', a menționat șeful statului moldovean.

În cazul unei eventuale căderi a guvernului condus de premierul Pavel Filip, Dodon a anunțat că nu va înainta nicio candidatură pentru funcția de premier. Căderea guvernului Filip 'va însemna alegeri anticipate", a avertizat el coaliția de la putere, adăugând că va profita de această situație pentru a declanșa alegeri anticipate. 'Eu am promis alegătorilor alegeri anticipate', a insistat Dodon.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că și-a propus să-l demită pe Eduard Harunjen din funcția de procuror general. "Sunt multe soluții pentru anularea decretului de numire. Trebuie să cântărim consecințele. Una din aceste soluții o vom aplica în timpul apropiat. Acest procuror trebuie demis. Vom organiza un nou concurs pentru desemnarea procurorului general', a transmis președintele moldovean, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel