Igor Dodon: Aderarea la UE ne-ar ucide țara

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a afirmat, într-un interviu pentru Interfax, că trebuiă să ajungă la un parteneriat strategic cu Federația Rusă. 

Igor Dodon susține că foarte multe probleme din Republica Moldova nu pot fi soluționate fără ajutorul Rusiei. Președintele Republicii Moldova subliniază că nu se pliază pe dicteul nimănui, nici al Vestului, nici al Estului, pentru că țara are propriile interese. 

El nu exclude necesitatea unei negocieri în format trilateral: Republica Moldova-Rusia-UE. Igor Dodon vrea să negocieze comerțul cu Europa astfel încât să exporte fără taxe vamale și să importe cu taxe. El afirmă că nu va anula Acordul de Asociere cu UE. ”Nu avem nevoie de Maidanul ucrainean”, a susținut Dodon. Mai mult, el subliniază că nu trebuie să se grăbească Republica Moldova să adere nicăieri, pentru că aderarea la UE e posibilă doar fără Transnistria și fără Găgăuzia”, a spus Dodon.

"Aderarea la UE ar putea ucide țara noastră, statalitatea noastră", a subliniat el, pentur că dacă Republica Moldova ar adera la UE, Transnistria și Găgăuzia vor avea dreptul la autodeterminare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel