IGNAT: Troc pentru un porc. Ce se dă la schimb pentru porcul de Crăciun

ignat-sarbatoare-insangerata-18328620
ignat-sarbatoare-insangerata-18328620

Porcul de Crăciun nu se mai cumpără din piață. Acum, tranzacția se face online. 

“Vând în perioada sărbătorilor de iarnă porci crescuţi cu cereale, cu greutatea de 70- 120 de kg. Preţul pe kg viu este de: – 11 lei la cei peste 100 kg şi 12 lei la cei între 70- 100 kg; Pentru cine doreşte se poate face şi examenul trichineloscopic al cărnii gratuit”, spune unul dintre vânzători.

Un altul, din Haţeg, vinde pentru 1.600 de lei un porc din rasa Marele alb, în vârstă de 11 luni, „crescut cu porumb şi cartofi”. La Călan, porcul de 60 de kilograme se vinde cu „550 lei fix, fără negocieri”.

Acestea sunt tranzacțiile clasice: dai banul, iei porcul. Însă cei care nu au strâns bani pentru un porc, își dau ce au prin casă mai de valoare. În timp ce unii ar renunţa la gadgeturi pentru un gras pe masa de Crăciun şi au reînviat trocul, alți cumpărători oferă la schimb o centrală termică la mâna a doua, un televizor full HD, un laptop sau o tabletă. Unul dintre cei care au pus anunţuri pe net este gata să renunţe la scuter pentru un porc, scrie Ziarul Hunedoreanului.

Și cum vânzătorii au simțul pieței, nici ei nu se lasă mai prejos. În funcţie de greutate, crescătorul care face oferta vrea aparatură performantă şi, mai ales, iPhone. Pentru un iPhone 5S, de exemplu, se poate lua la schimb un porc de 180-200 de kilograme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel