Țigările și prezervativele, în topul produselor contrafăcute. Sfaturi pentru cumpărători

Țara noastră continuă să fie destinație pentru falsificatori. 6,5 milioane de produse care imitau mărci de renume au fost confiscate de vameși. Noutatea de pe lista celor mai falsificate produse este dată de prezervative. 

Milioane de pachete de țigări sunt contrafăcute. Ocupă primul loc, în țara noastră, în topul produselor contrafăcute.  Din totalul ţigărilor de contrabandă, care se ridică la peste 11 milioane de pachete de ţigarete, aproximativ 4 milioane a fost reprezentat de ţigările contrafăcute, depistate în portul Constanţa.

Datele celor de la Direcţia Generală a Vămilor arată că, în anul 2015, prezervativele au fost în topul celor mai contrafăcute produse depsitate pe teritoriul ţării noastre. Au ocupat locul fruntaş, după postere, jucării şi rulmenţi. Vameşii români au confiscat aproape 90 de mii de prezervative. Sunt produse care, în mod evident, pun în pericol sănătatea consumatorilor. 

Autoritățile recomandă să cumpărăm produsele dintr-un magazin autorizat, nu din târguri, din oboare, talciocuri. Ambalajul să nu fie deteriorat, rupt, dezlipit, să nu aibă modificări lipite cu scoci sau cu altă formă de adeziv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel