Idenpendență Catalonia. UE, intervenție dură. Mesaj către liderii catalani

catalonia
catalonia

Dacă autoritățile catalane merg mai departe și declară independența față de Spania, "nimeni" din Uniunea Europeană nu le-ar sprijini. Avertismenutul a fost făcut președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, informează agenția DPA, potrivit Agerpres.

"Cred că ar fi bine pentru guvernul Cataloniei să nu declare independența, ar fi bine pentru că nimeni nu este în favoarea independenței Cataloniei", a declarat Tajani la Cope, un post de radio conservator spaniol.

"Suntem în favoarea dialogului, dar nimeni în Europa nu poate accepta independența Cataloniei", a adăugat el. Dacă liderii catalani insistă, "ei vor fi izolați, nimeni nu va ajuta guvernul Cataloniei pe această cale", a mai spus Tajani.

Tajani s-a exprimat înainte de expirarea unui ultimatum al guvernului spaniol adresat șefului guvernului catalan Carles Puigdemont. Acestuia i s-a cerut să renunțe la planurile de independență, dar el a răspuns amenințând să declare secesiunea dacă Madridul suspendă puterile autonome ale Cataloniei.

După ce Puigdemont a declarat că nu va renunța, guvernul spaniol a anunțat o reuniune extraordinară a cabinetului sâmbătă pentru a face exact tocmai ce liderul catalan i-a cerut să nu facă: să declanșeze activarea articolului 155 din Constituție privind suspendarea autoguvernării catalane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel