Ideile 'geniale' de fentare a Legii anti-fumat, DISTRUSE- exclusiv

Legea anti-fumat a stârnit furia oamenilor cu acest viciu. Printre ei s-a aflat și jurnalistul Mihai Ursu, care a propus patru soluții pentru a fenta legea.

Un local doar pentru membri este prima variantă a bloggerului, care susține că astfel ar deveni un spațiu privat. O altă idee a jurnalistului este ca după o anumită oră să fie tras zăvorul localului și, prin urmare, ar deveni spațiu privat. Celelalte idei propuse de Mihai Ursu le găsiți AICI.

Legea anti-fumat nu poate fi fentată

Reprezentanții Coaliției România Respiră au explicat, în exclusivitate pentru DC News, de ce Legea anti-fumat nu poate fi fentată.

"Legea nu se va putea 'fenta' pentru că, începând de săptămâna viitoare, va începe munca unui grup de lucru în subordinea directă a guvernului, care va elabora regulamentul de implementare. Regulamentul va clarifica în detaliu procedura de implementare, verificare, va stabili situații specifice, va crea cadrul tehnic de care e nevoie. Echipa implicată în elaborarea legii va fi parte și din grupul de lucru pentru a se asigura că toate principiile legii sunt urmărite și că orice situație neclară sau ambiguă este clarificată", ne-au transmis reprezentanții Coaliției România Respiră.

Întrebați de ce lumea caută motive de a fenta chiar și atunci când este vorba de sănătate, reprezentanții Coaliției România Respiră au spus: "Este un proces oarecum "firesc" în care, psihologic, mintea umană reacţionează negativ la o interdicţie în faza de început. Probabil, specific contextului românesc este şi o "neobișnuință" de a respecta litera şi, mai ales, spiritul unei legi, de a încerca permanent variante de eludare. Credem că e parte dintr-o evoluţie a noastră ca societate şi sperăm să fie în direcţia cea bună, aceea în care învăţăm împreună ce înseamnă să trăieşti într-o comunitate, să îi respecţi pe ceilalţi şi să respecţi nişte reguli. Va fi un proces de maturizare şi al societăţii româneşti în acest sens, însă va veni odată cu construcţia graduală a încrederii colective şi individuale: unii în alţii, a noastră în politicieni, a noastră în valorile comunitare".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel