Idei cheie în discursul lui Obama: Ce urmează în lupta cu ISIS

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a transmis Franței un mesaj de susținere, după atentatele teroriste comise de ISIS la Paris, vineri seară. Discursul șefului de la Casa Albă, coroborat cu modul în care au acționat americanii când s-au confruntat cu acte similare de terorism, ar putea indica modul în care va acționa pe viitor alianța formată din Franța și SUA.

După atentatele din 11 septembrie 2001, Statele Unite ale Americii au recurs la două mari măsuri: 

- au mers după teroriștii din al-Qaida acolo unde aceștia se credeau de neatins, inclusiv la sol. SUA au ocupat Afganistanul, au dus la căderea regimului taliban și au transmis astfel un avertisment clar. Astfel, sponsorii terorismului au văzut cu ce au de-a face, iar SUA nu au mai fost atacate. La fel au acționat americanii și în Libia, în anii '80.

- au controlat corupția. Autoritățile americane controlează drastic fluxurile financiare. Orice tranzacție financiară este analizată și urmărită în amănunt, pentru a se afla precis persoanele care se află în spatele conturilor.

[citeste si]

În mesajul transmis de la Washington după atacurile armate din Paris, președintele SUA, Barack Obama, a punctat câteva idei cheie:

- ”Suntem pregătiți să oferim orice sprijin ni se va cere. Franța este cel mai vechi aliat al nostru, vom sta alături de ei”. 

- ”Vom conlucra în zilele următoare pentru a investiga atacul și ne vom coordona așa cum consideră necesar partea franceză”.

- ”Este un moment sfâșietor, am trecut și noi prin așa ceva. Când s-a întâmplat, am putut conta pe francezi, care au un serviciu de contraspionaj extraordinar. Vrem să fim și noi alături de ei în aceste momente”.

Vorbele transmise Franței de liderul de la Casa Albă lasă de înțeles că Stele Unite vor oferi Parisului tot sprijinul necesar și îi vor pune la dispoziție toată expertiza, pentru a lupta împotriva ISIS și pentru a îngenunchea Gruparea Stat Islamic.

Astfel, ne putem aștepta pe viitor la intervenții militare masive, inclusiv terestre, în zonele ocupate și controlate în acest moment de ISIS, exact cum s-a întâmplat în urmă cu ceva timp în Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel