EXCLUSIV  Idee lansată la DC News TV, aplicată după câteva ore de Ludovic Orban

Într-o emisiune difuzată luni, la DC News TV, a fost lansată o idee de aplicat în această perioadă de criză, propunere care a fost îmbrăţişată, câteva ore mai târziu, în conferinţă de presă, chiar de către premierul Ludovic Orban. 

Într-un interviu acordat luni DC News TV, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit despre varianta ca statul să emită obligaţiuni cu care să atragă bani de la populaţie pentru finanţarea în această perioadă de criză. Ideea a fost, se pare, îmbrăţişată şi de către premierul Orban care a vorbit despre acest lucru, câteva ore mai târziu, într-o conferinţă de presă. 

"Toată lumea din jurul României, în UE şi nu numai, are planuri anunţate, cu sume mai mari sau mai mici, dar fiecare merge spre 10, 15, chiar 20% din PIB şi încearcă să stimuleze cât mai repede economia, fiindcă pierderile oricum vor fi uriaşe. În România, deocamdată, astfel de discuţii la nivel guvernamental nu există sau dacă există sunt bine ţinute în secret, nu cumva să afle cetăţenii, omul de rând ce doreşte Guvernul. (...) Problema de principiu e că Guvernul a întârziat enorm de mult. Eu am sugerat, la un moment dat: ‚haideţi cu nişte obligaţiuni de stat spre cetăţeni; puteţi lua de la cetăţeni sume importante, fiindcă oamenii dacă ştiu că au dat bani statului şi au investit în titlurile de stat, economiile lor sunt în siguranţă, există o garanţie’. Foarte multe state prin astfel de mijloace au finanţat deficitul şi au făcut rost de bani", a declarat Kelemen Hunor.

Ce a afirmat Orban

"Intenționăm să lărgim instrumentul emiterii de obligațiuni pentru cetățenii români care să poată fi cumpărate de cetățenii români, astfel încât să oferim un instrument suplimentar de economisire pentru cetățeni și să oferim posibilitatea cetățenilor care au resurse pentru a putea economisi banii pe care îi au suplimentar în astfel de instrumente de economisire, cum sunt: titluri de stat, obligațiuni. Chiar ne gândim ca anumite emisiuni să fie realizate pentru niște obiective specifice, în care să implicăm cetățeanul într-un program 'Români pentru români', ceva de genul ăsta", a declarat, luni seara, Ludovic Orban.

Propunerea făcută de către Kelemen Hunor la DC News TV, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel