Icoana Sfânta Paraschiva Târgoviște. Mii de credincioși prezenți

Bogdan Bolojan / 22 iun 2017 / 21:33 Salveaza PDF Comentarii
Icoana Maicii Domnului care plânge de la Mănăstirea Brâncoveanu de la  Sâmbăta de Sus (Foto:C. Andreescu)
Descriere foto: Icoana Maicii Domnului care plânge de la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus (Foto:C. Andreescu)

Numeroşi credincioşi vin în aceste zile în pelerinaj la Biserica Târgului din Târgovişte pentru a se închina la icoana Sfintei Paraschiva despre care se spune că plânge. 

Vestea s-a răspândit printre credincioşi, care vin să vadă minunea. Oamenii vin în pelerinaj, se roagă, se închină la icoană şi speră ca aceasta să îi ajute. 

Arhiepiscopia Târgoviştei îndeamnă la prudenţă, echilibru şi răbdare. 

''Cu privire la icoana Sf. Cuv. Paraschiva, de la biserica Târgului din Târgovişte, care se bucură de o deosebită atenţie şi evlavie, îndemnăm credincioşii Eparhiei noastre la prudenţă, echilibru şi răbdare, pentru că aşa cum ştim din tradiţia Bisericii noastre, orice eveniment minunat devine credibil în timp, prin constanţă şi efectele bune şi rodnice pe care le produce în viaţa credincioşilor'', se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviştei. 

De asemenea, arhiepiscopia are un mesaj legat de autenticitatea fenomenului religios. 

''Veridicitatea şi autenticitatea oricărui fenomen religios se validează, deci, în timp şi mai ales prin aprofundarea valorilor evanghelice în viaţa credincioşilor. În Ortodoxie, orice icoană transmite un mesaj de lumină, bucurie şi speranţă, mijlocind în viaţa noastră prezenţa cea nevăzută a lui Dumnezeu şi a sfinţilor. Prin urmare, îndemnăm pe fiii şi fiicele Eparhiei noastre la aprofundarea credinţei, cu discernământ şi înţelepciune'', se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Târgoviştei. 

Biserica Târgului se află în centrul vechi al Târgoviştei, poartă hramul Adormirii Maicii Domnului şi a fost ridicată pe locul unei biserici mai vechi, din secolul XVI, iar ctitor a fost logofătul Udrişte Năsturel, mare cărturar umanist al sec. XVII. 

În prezent, la biserică se efectuează lucrări de reparaţii, relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27