ICCJ sesizează CCR, după o pedeapsă record de 22 de ani închisoare pentru mită

Înalta Curte de Casație și Justiție a sesizat Curtea Constituțională asupra unui articol din noul Cod Penal, referitor la sporul de pedeapsă în cazul concursului de infracțiuni. Potrivit luju.ro, este vorba despre articolul 39, care obligă instanța să adauge la pedeapsa cea mai grea un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în cazul concursului de infracțiuni.

ICCJ a plecat de la un caz concret, în care fostul judecator sindic Mircea Moldovan de la Tribunalul București a fost condamnat la Curtea de Apel București, în dosarul omului de afaceri Dan Adamescu, la pedeapsa-record de 22 ani închisoare. Sporul calculat în baza art.39 este de 15 ani și două luni, din totalul de 22 de ani, pentru că una dintre fapte a fost comisă după intrarea în vigoare a noului Cod Penal. Valoarea mitei era de circa 30.000 de lei (un televizor color, un ceas, un smartphone, un covor, produse alimentare și cherestea).
Instanța Supremă a admis cererea lui Moldovan și a dispus sesizarea CCR pentru a verifica dacă articolul 39 este constituțional.
Până în prezent, CCR a declarat neconstituționale 21 de dispozițiii din noul Cod Penal, scrie luju.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel