ÎCCJ: Secretar de stat, declarat definitiv în incompatibilitate

ÎCCJ
ÎCCJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că secretarul de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri Cristian Dima s-a aflat în stare de incompatibilitate pe vremea când era consilier local în municipiul Galaţi.

În decembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat în stare de incompatibilitate pe Cristian Dima, deoarece, în exercitarea mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Galaţi (2012 - 2016), a participat la şedinţele Consiliului Local Galaţi, în care au fost dezbătute şi aprobate în unanimitate două hotărâri ale consiliului privind majorarea contribuţiei publice la bugetul Fundaţiei Andreiana Juventus, fundaţie în cadrul căreia Dima deţinea funcţia de vicepreşedinte.

În ianuarie 2014, Cristian Dima a atacat în instanţă raportul întocmit de ANI, însă a pierdut în iunie 2014 procesul la Curtea de Apel Galaţi. Dima a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care însă a fost respins de judecători. Cristian Dima a fost numit, în ianuarie 2017, secretar de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri, el fiind şi vicepreşedinte ALDE şi preşedinte executiv al filialei ALDE Galaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel