ÎCCJ retrimite dosarul Revoluției la Parchetul Militar

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Decizie  a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) cu privire la dosarul Revoluției.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au hotărât, vineri, ca dosarul Revoluției să se întoarcă din nou la Parchetul Militar.

„Restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secția Parchetelor Militare, cauza privind pe inculpaţii Iliescu Ion, Voican Voiculescu Gelu și gl. (rtr.) Rus Iosif, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 11/P/2014 din 5 aprilie 2019 al acestei unităţi de parchet. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii pentru procuror, persoanele vătămate, părțile civile, părțile responsabile civilmente şi inculpaţi”, se arată în decizia instanței.

În octombrie 2020, Instanța Supremă a decis retrimiterea dosarului Revoluției la Parchetul Militar, pentru remedierea unor erori. Înalta Curte a dat termen cinci zile procurorilor militari pentru a îndrepta erorile. În caz contrar, dosarul ar fi fost retrimis, în totalitate, procurorilor.

Procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată pe 8 aprilie 2019 dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puși sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. Dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016, transmite Mediafax.

Dosarul Revoluției, principalii acuzați

Pe 8 aprilie 2019, procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puși sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.

Dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016.

Ion Iliescu, membru şi preşedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost vice prim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii, amintește Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel