Urmărește emisiunea live


ÎCCJ l-a ACHITAT pe Traian Berbeceanu. Acuzatorii lui, închisoare cu executare

Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu

Comisarul-șef Traian Berbeceanu a fost achitat de toate acuzațiile, după doi ani de la trimiterea în judecată. 

Fostul procuror-șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, potrivit hunedoaralibera.ro. Ofițerul Alin Munteanu a fost condamnat la patru ani de închisoare, iar fostul procuror Nicolaie Cean la trei ani. Decizia judecătorilor de la ÎCCJ nu este definitivă. 

Primul dosar, o înscenare. Berbeceanu, achitat

Traian Berbeceanu este, în acest dosar și parte vătămată și inculpat, pentru că au fost comasate două dosare: unul instrumentat de procurorii DIICOT și altul instrumentat de DNA. Cele două dosare au ajuns pe rolul instanței în aceeași zi.  Traian Berbeceanu a fost ţinut în arest aproximativ o lună. Procurorii au anunţat, în 16 iulie 2014. El a fost acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, luare de mită, spălare a banilor, fals în inscrisuri sub semntură privată şi complicitate la infracţiunea de delapidare. Decizia de astăzi a judecătorilor a fost de achitare pentru toate acestea. În schimb, cei care l-au acuzat ajung la închisoare dacă decizia va rămâne definitivă. 

Al doilea dosar: Cei care au înscenat primul dosar al lui Berbeceanu, condamnați

În al doilea dosar, cei care l-au acuzat pe Traian Berbeceanu în primul dosar sunt acuzați de represiune nedreaptă, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu. Foștii procurori Ioan Mureșan și Nicolaie Cean, dar și ofițerul Alin Muntean, sunt acuzați că au pus la cale înlăturarea lui Traian Berbeceanu de la conducerea BCCO Alba Iulia. Ei i-au înscenat primul dosar în care l-au reținut pe polițist. În octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reținut și arestat după ce mascații au intrat în locuința sa din Deva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel