ÎCCJ: Judecătoarea din dosarele lui Dragnea şi Tăriceanu, înlocuită

Judecătoarea care făcea parte din completele ce aveau repartizate dosarele în care sunt implicaţi Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu a fost înlocuită, deoarece la sfârşitul lunii octombrie urma să îi expire avizul anual al Consiliului Superior al Magistraturii pentru menţinerea în funcţie. 

Potrivit unei comunicări a Biroului de presă al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cauzele privindu-i pe Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea au fost repartizate aleatoriu, în sistem informatic, cu respectarea dispoziţiilor legale şi regulamentare prevăzute de art. 11 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, art. 1091 din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a ÎCCJ.

"La data înregistrării celor două dosare, doamna judecător Ana Maria Dascălu, care face parte din compunerea Completului C2, se afla în activitate în baza avizului anual pentru menţinerea în funcţie, acordat de CSM. Având în vedere că la data de 31.10.2017 urmează să expire avizul anual pentru menţinerea în funcţie a doamnei judecător Ana Maria Dascălu, Colegiul de Conducere al ÎCCJ, la data de 28 iunie 2017, a hotărât ca, începând cu data de 4 septembrie 2017, odată cu reluarea activităţii după terminarea vacanţei judecătoreşti, doamna judecător să fie înlocuită din compunerea Completului C2 cu unul din judecătorii promovaţi la instanţa supremă în urma concursului organizat de CSM în perioada ianuarie - 31 mai 2017", precizează ÎCCJ.

Conform sursei citate, măsura a fost adoptată în considerarea stadiului procesual al cauzelor aflate în cursul cercetării judecătoreşti şi pentru a-i da posibilitatea magistratului să motiveze, până la data încetării activităţii, hotărârile judecătoreşti pronunţate în dosarele la soluţionarea cărora a participat.

ÎCCJ a decis marţi reluarea judecării proceselor în care sunt judecaţi Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu, în urma înlocuirii judecătoarei Ana Maria Dascălu cu un alt judecător, ca urmare a invocării unei decizii a CEDO. Pensionarea magistratului Ana Maria Dascălu ar putea afecta şi dosarele în care sunt judecaţi Gabriel Oprea sau Dan Şova, ale căror procese sunt judecate de complete din care face parte aceasta, notează Agerpres.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel