ÎCCJ i-a lăsat FĂRĂ MUNIȚIE. A admis recursul DSU, după decizia CAB în dosarul ”Constanța”

ÎCCJ a luat decizia definitivă în cazul ”Constanța” cu privire la purtarea măștii în ”spații închise și deschise”. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a casat decizia Curții de Apel București și a respins anularea prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia e definitivă. 

”7332/2/2020 – Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând: Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 ianuarie 2021.” arată minuta deciziei ÎCCJ.

Dacă ÎCCJ ar fi menținut decizia CAB, aceasta ar fi produs efecte doar în Constanța, acolo unde carantina a fost ridicată în 1 ianuarie, după 42 de zile, pentru că acțiunea în instanță a vizat ordinul din județul Constanța, nu Hotărârea de Guvern care se aplică la nivel național. Însă, după cum DCNews.ro a arătat luni, decizia instanței a fost folosită pe rețelele sociale în scop manipulativ, în sensul în care se transmitea mesajul că ”instanța a decis că masca nu e obligatorie afară”.  Prin urmare, nu mai e niciun dubiu cu privire la purtarea măștii de protecție în spațiile deschise. 

Vezi mai mult aici: EXCLUSIV  FAKE NEWS despre mască. Face RAVAGII pe Facebook. Mare ATENȚIE, e o PĂCĂLEALĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel