EXCLUSIV  ÎCCJ, decizie pentru Liviu Dragnea: Îi va fi anulată sentința? Lucian Bolcaș: Dacă sunt îndeplinite aceste condiții...

Roxana Neagu / 07 dec 2019 / 18:19 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea FOTO AGERPRES
Liviu Dragnea FOTO AGERPRES

Liviu Dragnea ajunge în fața ÎCCJ, a unui Complet de 3 judecători, după ce a depus recurs în casație. Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit despre situația fostului lider PSD, pentru DCNews. 

Marți, 10 decembrie 2019, are termen Liviu Dragnea la ÎCCJ, când se va afla în fața unui Complet de 3 judecători, complet care va decide dacă poate fi anulată pedeapsa cu închisoarea a fostului lider PSD. 

(w670)

 

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit pentru DCNews despre acest dosar, atât cât se poate discuta din informațiile apărute în spațiul public: 

”Există condiții procedurale deosebite pentru exercitarea unui recurs în casație și condiții procedurale care vizează și forma, și substanța procesului în același timp. Dacă sunt îndeplinite aceste condiții și dacă se referă și la necesitatea ca dosarul fondului să fi fost judecată de către o instanță specializată, pe linia deciziei CCR, cel mai probabil motiv de recurs în casație, evident, pusă într-o pagină juridică corespunzătoare, nu este un demers întreprins fără șanse de câștig. Din acest motiv, au fost admise și alte recursuri în casație. 

Ne aflăm în domeniul unor proceduri extraordinare. Procesul penal se termină odată cu pronunțarea unei hotărâri definitive sau irevocabile. După acest moment, pot să înceapă proceduri excepționale prevăzute de lege, tocmai pentru situații cu totul deosebite, ce nu puteau să fie avute în vedere, în primul rând, sau care au fost esențiale și nu au fost avute în vedere pentru judecarea cauzei. 

Nu pot spune că nu există nicio șansă. Alături de acest recurs în casație, avem și procedura revizuirii, nu știu ce motive s-ar putea invoca aici”. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26