ÎCCJ, decizie pentru Dragnea

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Judecătorii ÎCCJ au luat o decizie în ceea ce privește solicitarea lui Liviu Dragnea. 

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Judecătorii de la ÎCCJ au decis, cu privire la contestația în anulare, să fie respinsă ca inadmisibilă, anunță Digi24. Astfel, anularea condamnării la 3 ani și 6 ani de închisoare cu executare nu a fost acceptată de către magistrații de la Înalta Curte. 

Cu toate acestea, fostul lider al PSD mai are o șansă, recursul în casație, o altă cale extraordinară de atac la care a apelat. 

Ultima șansă 

Conform art. 438 din Codul de Procedură Penală, printre cazurile în care se poate depune recurs în casație se numără: ”instanța nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate”. Astfel, se poate miza pe compunerea completului de 3 judecători care nu a fost compus constituțional, conform unei decizii ulterioare a CCR. 

Și aceasta ar fi cam ultima șansă a lui Liviu Dragnea, pentru că, același articol din CPP mai precizează că ”în cazul în care cererea de recurs în casație a fost respinsă, partea sau procurorul care a declarat recursul în casație nu mai poate formula o nouă cerere împotriva aceleiași hotărâri, indiferent de motivul invocat.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel