Urmărește emisiunea live


ÎCCJ, decizie definitivă pentru fostul ministru de Interne

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a luat o decizie definitivă, joi, pentru fostul ministru de Interne Gabriel Berca.

Gabriel Berca este judecat pentru trafic de influență și este în arest preventiv.El a contestat menținerea măsurii de arest preventiv, dar ÎCCJ a decis definitiv, joi, că Gabriel Berca rămâne în arest.

Aceeași decizie a luat instanța supremă și în cazul fostului deputat Mihai Banu, iar față de fiul său, Lucian Banu, a menținut controlul judiciar. În toate cazurile, decizia judecătorilor este definitivă. DNA i-a trimis în judecată în 17 august în arest preventiv pe fostul ministru de Interne Gabriel Berca și pe Mihai Banu, senator și, respectiv, deputat la data faptelor, pentru trafic de influență.

Între 2010 și 2012, Gabriel Berca, prin Mihai Banu, ar fi cerut și primit pentru sine și pentru partid de la un om de afaceri suma de 185.000 de euro pentru a-și folosi influența în Guvern în vederea alocării unei sume de bani către o primărie di Bacău. În schimb, omul de afaceri primea un contract de 5,6 milioane de lei. Și Mihai Banu ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 220.000 de euro, din care 150.000 de euro a primit prin fiul său sub pretextul achiziționării unui teren de la o persoană indicată de acesta.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Bacău cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel