ICCJ, decizie definitivă: Alina Bica, fost șef al DIICOT, rămâne în arest preventiv

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis definitiv ca fostul șef al DIICOT, Alina Bica, să fie cercetată în arest preventiv în dosarul privind acordarea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat din Capitală. Aceeași măsură a fost luată și pentru fostul vicepreşedinte al ANAF, Dragoş Bogdan, precum și pentru expertul evaluator Emil Nuţiu și Lăcrămioara Alexandru.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, ca Alina Bica, fost șef al DIICOT, Lăcrămioara Alexandru, fostul vicepreşedinte al ANAF Dragoş Bogdan şi expertul evaluator Emil Nuţiu să rămână în arest preventiv.

Judecătorii ICCJ au respins ca nefondate contestațiile formulate de cei patru și au menținut decizia din 22 noiembrie pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la aceeaşi instanţă.

Decizia pronunţată joi în cameră de consiliu este definitivă.

Toți cei patru au fost reținuți în 21 noiembrie şi arestaţi o zi mai târziu, fiind acuzați de abuz în serviciu privind despăgubirile pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

Bica, Alexandru şi Bogdan au făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP care în 2011 a acordat o despăgubire de 377.282.300 de lei pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita din Capitală, supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro), iar Nuţiu este expertul care a stabilit valoarea terenului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel