ÎCCJ, decizie de ultimă oră pentru Dan Şova

Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis vineri să menţină măsura controlului judiciar faţă de senatorul Dan Şova, trimis în judecată în dosarul "Turceni - Rovinari" alături de fostul premier Victor Ponta.

Victor Ponta şi Dan Şova s-au prezentat vineri la proces, însă au refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor, fostul premier subliniind că nu mai este o persoană publică.

În cadrul procesului, care nu a fost public, avocaţii au ridicat mai multe excepţii, prin care au contestat competenţa şi legalitatea sesizării ÎCCJ, modul în care procurorii au administrat probele în dosar, au efectuat actele de urmărire penală şi au solicitat retrimiterea rechizitoriului la DNA. În privinţa acestor excepţii, instanţa se va pronunţa la data de 16 noiembrie.

În dosar, fostul premier Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat Ponta Victor-Viorel.

În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Şova, sub control judiciar, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi Şova şi Asociaţii, Laurenţiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel