ÎCCJ decizie crucială înainte de referendumul pentru modificarea Constituției

Roxana Neagu / 01 noi 2016 / 12:09 Salveaza PDF Comentarii

Mesaje homofobe au fost afișate pe panouri publicitare din București. ActiveWatch a sesizat, în 2013, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Panourile publicitare erau amplasate pe Calea Moșilor din București și aveau mesajul: ”Ți-ai vedea băiețelul homosexual? Ți-ai vedea fetița lesbiană? Pe Olari, la capătul străzii, se fac niște chestii...”. 

În urma sesizării, CNCD  a decis ca organizațiile Pro Vita și Alianța Familiilor din România să fie sancționate. Cele două organizații au cerut anularea hotărârii la Curtea de Apel. Au susținut că mesajele nu sunt discriminatorii, ci sunt legitime și defensive. Curtea de Apel a respins cererea celor două organizații ca nefondată, dar Pro Vita și Alianța Familiilor din România au făcut recurs. 

(w670)

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca nefondat recursul celor două organizații. Decizia este definitivă și finală. Fiecare organizație trebuie să plătească suma de 1000 de lei. 

Decizie crucială înainte de modificarea Constituției 

”În contextul actual, în care membrii comunității persoanelor lesbiene, gay, bisexuali și transgen (LGBT) sunt etichetați ca fiind un pericol pentru familia tradițională, deși drepturile acestora nu ar știrbi cu absolut nimic drepturile majorității heterosexuale, Înalta Curte de Casație și Justiție a României transmite un mesaj responsabil: discriminarea, crearea unei atmosfere ostile, degradante și umilitoare la adresa comunitatii LGBT este un abuz și nu un act de liberă exprimare. Pentru a întări acest mesaj, sancțiunile financiare trebuie să fie proporționale cu gravitatea faptei de discriminare. Deși salutăm decizia CNCD și decizia instanței, putem vedea că cele două organizații persistă în promovarea unui mesaj homofob, regăsindu-se printe inițiatorii solicitării de redefinire a familiei în Constituție și excluderea familiilor bazate pe cupluri de același sex din sfera protecției constituționale” a declarat Iustina Ionescu, avocata care a reprezentat ActiveWatch și Asociatia ACCEPT în acest caz.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26