ICCJ, decizie Camelia Bogdan. ONG-ul lui Ciuvică, REACȚIE: Merită apreciată!

Irina Constantin / 13 dec 2017 / 17:45 Salveaza PDF Comentarii

Camelia Bogdan este reprimită în magistratură după o decizie a ÎCCJ de astăzi. 

”Decizia luată astăzi de Înalta Curte prin care Camelia Bogdan este sancționată cu mutarea disciplinară la Târgu Mureș este tot ce au putut face trei judecători care nu sunt controlați de SRI. Înalta Curte a decis definitiv că, în timp ce judeca dosarul ICA, Camelia Bogdan a comis o abatere disciplinră gravă.

Potrivit Legii privind statutul judecătorilor și procurorilor cele 5 sancțiuni care se pot aplica magistraților atunci când se constată că au comis abateri sunt:

- avertismentul (cea mai blândă sancțiune);

- diminuarea indemnizației;

- mutarea discipliară (sancțiunea primită de Camelia Bogdan);

[citeste si]

- suspendarea din funcție;

- excluderea din magistratură.

Decizia a fost luată cu o majoritate de 3 la 2. Doi judecători, respectiv, Rodica Susanu și Cristian Daniel Oana (introdus special în acest compltet), au încercat să o scape pe Camelia Bogdan de orice fel de sancțiune, susținând, așa cum cerea Câmpul Tactic, că aceasta nu a comis niciun fel de abatere disciplinară.

Pentru vremurile în care trăim, soluția dată de ceilalți trei judecători, care au decis să o sancționeze pe Camelia Bogdan pentru abateri grave, merită apreciată.” a scris Grupul de Investigații Politice, al cărui președinte e Mugur Ciuvică, pe Facebook. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24