ÎCCJ: Alina Bica și Șerban Pop, arest la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca fosta șefă a DIICOT Alina Bica și fostul șef al ANAF Șerban Pop să fie plasați în arest la domiciliu. 

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată de procurorii DNA, potrivit Agerpres. Judecătorii au hotărât înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu pe o durata de 30 de zile, în dosarul în care cei doi sunt acuzați de corupție.

Alina Bica și Șerban Pop au fost arestați preventiv pe 2 septembrie. Fosta șefă a DIICOT este acuzată de luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu, iar fostul șef al ANAF de complicitate la dare de mită.

[citeste si]

Potrivit acuzațiilor DNA, în 2014, Șerban Pop a primit de la Horia Simu 230.000 de euro pentru a interveni în DIICOT pentru a fi soluționat un dosar într-o manieră favorabilă omului de afaceri. Alina Bica a primit printr-un intermediar, martor denunțător în cauză, 17.500 de eurp din totalul sumei de 20.000 de euro, pe care intermediarul, în calitate de interpus, a primit-o de la Șerban Pop. Suma a reprezentat o parte din cei 230.000 de euro. Alina Bica a determinat înlocuirea procurorului de caz și a făcut presiuni asupra unui alt subordonat de-ai săi pentru pronunțarea unei soluții de clasare în dosarul lui Horia Simu, lucru întâmplat ulterior, potrivit DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel