ÎCCJ admite contestația lui Andrei Chiliman. Suma pe care s-a pus sechestrul, micșorată

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis, joi, contestația făcută de primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, împotriva sechestrului instituit de procurori, în sensul că suma asupra căreia se impune sechestrul va fi micșorată. Inițial, sechestrul era unul record, de 670 de milioane de euro.

ÎCCJ "desfiinţează, în parte, ordonanţa contestată numai în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Chiliman Andrei Ioan doar sub aspectul cuantumului sumei până la concurenţa căreia s-a dispus luarea măsurii asigurătorii în privinţa bunurilor acestuia şi a dispoziţiei de poprire a veniturilor nete lunare ce urmează a fi încasate în contul bancar cu titlu de drepturi salariale de către acelaşi inculpat. Modifică cuantumul sumei până la concurenţa căreia s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea bunurilor inculpatului Chiliman Andrei Ioan, la suma de 11.634.446 lei (reprezentând procentul de 30% din sumele de 300.000 lei şi 38.481.488 lei). Dispune ca veniturile nete lunare ce vor fi încasate în contul bancar cu titlu de drepturi salariale de către inculpatul Chiliman Andrei Ioan, să fie poprite în cuantum de 1/3 (o treime), conform art.729 alin.1 lit.b Cod procedură civilă. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei contestate în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Chiliman Andrei Ioan care nu contravin prezentei hotărâri. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 40 lei, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă". 

Concret, ÎCCJ a decis ca suma pe care se pune sechestru să fie de 11 milioane de lei. Inițial, suma pe care se pusese sechestru era de trei miliarde de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel