ÎCCJ a respins contestaţia în anulare a lui Liviu Dragnea

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, contestaţia în anulare a lui Liviu Dragnea, la condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, 5 decembrie, ca inadmisibilă, o contestaţie în care Liviu Dragnea solicita anularea condamnării de trei ani şi șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestator, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se precizează în decizia instanţei.

Avocaţii lui Liviu Dragnea au susţinut în sala de judecată că faptele pentru care a fost condamnat fostul lider al PSD s-ar fi prescris, invocând în acest sens o decizie a Curţii Constituţionale. Liviu Dragnea a fost condamnat în acest dosar în mai 2019 la trei ani şi şase luni de închisoare, din care a executat efectiv doi ani, fiind eliberat condiţionat în iulie 2021. Liviu Dragnea mai este judecat în alte două cauze, respectiv dosarul Tel Drum şi dosarul privind vizita în SUA. 

Citește și...

Ștefan Pălărie (USR): Nu cumva România nu mai e a României? / Răzvan Dumitrescu: Acesta era și mesajul lui Dragnea 

Un parlamentar USR a ajuns la vorba lui Liviu Dragnea: „România nu mai este a României”.

„Nu cumva România nu mai este a României?”, a întrebat Ștefan Pălărie, parlamentar USR, văzând ce se întâmplă pe zona de Energie în România. Jurnalistul Răzvan Dumitrescu i-a spus că același mesaj îl transmitea și Liviu Dragnea, fostul lider PSD. Ștefan Pălărie a zis că nu este vorba de așa ceva, doar că vorbește „cu frustrarea unui partid de opoziție care cheamă miniștri la Ora ministrului și ei nu vin”.

„De ce statul nu exploatează zăcămintele de la Caragele? (...) Nu cumva România nu mai este a României?”, a zis Ștefan Pălărie, senator USR, la DC News și DC News TV, moment în care jurnalistul Răzvan Dumitrescu a spus: „Așa spunea și Liviu Dragnea. Acesta era mesajul lui”.

„Nu mă refer la asta. O spun cu frustrarea unui partid de opoziție care cheamă miniștri la Ora ministrului și ei nu vin... În momentul în care nu se dau explicații pentru probleme simple...  Avem capacitate, avem o țară cu resurse, de ce suntem în situația unui preț mai mare la Energie decât alte țări din Vest? Și atunci poate mai sunt acolo și alte elemente de tipul teoriei conspirației...”, a zis Ștefan Pălărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel