ÎCCJ a luat decizia FINALĂ cu privire la Cristi Danileț

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat decizia finală în cazul judecătorului Cristi Danileţ, după ce acesta fusese sancţionat disciplinar de CSM pentru un mesaj postat pe Facebook. 

Contestaţia lui Danileţ a fost respinsă de ÎCCJ, astfel că decizia CSM, de diminuare a salariului cu 5 la sută pentru 2 luni rămâne în vigoare. Cristi Danileţ a fost sancţionat pentru încălcarea unui articol din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv "manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu", scrie Agerpres. 

Ce a scris judecătorul pe Facebook 

"Poate că cineva remarcă totuşi succesiunea atacurilor, destructurărilor şi decredibilizărilor la adresa următoarelor instituţii: DGIPI, SRI, SPP, Poliţia, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par întâmplătoare după declararea sus şi tare a 'abuzurilor instituţiilor de forţă'. Ştim cu toţii ce ar însemna lipsirea de eficienţă sau, mai rău, preluarea controlului politic asupra acestor instituţii: servicii, poliţie, justiţie, armată? Şi, apropo de Armată: oare s-a aplecat cineva asupra dispoziţiilor art. 118 alin. (1) din Constituţie potrivit cărora 'Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea (...) a democraţiei constituţionale'? Ce ar fi dacă într-o zi am vedea armata pe stradă păzind ... democraţia, că tot am văzut azi că e în scădere coeficientul?! Nu v-ar surprinde să realizaţi că ar fi ... constituţional!? Eu cred că nu vedem pădurea din cauza copacilor", scria Danileţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel