Iaşi: Preşedintele CJ a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Spitalului de Pediatrie

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a semnat miercuri ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, cea mai mare unitate de profil din zona Moldovei.

"Astăzi am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Spitalului pentru Copii Sfânta Maria, cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, al doilea pe ţară. Contractul are în vedere schimbarea tuturor instalaţiilor, reabilitarea planşeurilor. Aici nu s-au mai făcut lucrări de amploare din anii 70. Avem în vedere şi reabilitarea sălilor de operaţie, vrem să schimbăm şi instalaţiile de climatizare, instalaţiile de fluide. Este o lucrare de amploare de 27 de milioane de euro, din care CJ va contribui cu 6 milioane de euro, restul urmând a fi decontat pe fonduri europene. Spitalul de copii are 650 de paturi, aici vin cele mai grele cazuri din toată Moldova. Avem foarte multe unităţi speciale unice, cum ar fi secţia de pediatrie de arşi sau de cardiologie pediatrică. Tot în acest an se va primi şi aparatură de la Ministerul Sănătăţii. Vrem totodată să mergem mai departe cu proiectul pentru o nouă unitate de primiri urgenţe (...). Estimăm că până la sfârşitul lucrărilor, pentru aparatură, echiparea cu paturi şi celelalte, în total investiţiile vor fi de 40 de milioane de euro. În proiect sunt 48 de luni, din care 3 luni proiectarea, o lună verificarea, dar constructorul a promis că în maximum 30 de luni vor fi rezolvate toate problemele", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa.

Potrivit acestuia, actul medical nu va fi întrerupt în nici o secţie a spitalului în timpul lucrărilor, fiind doar restrâns.

"Întreaga lucrare va fi împărţită în patru tronsoane de execuţie. Acum am preluat ordinul de execuţie pentru primul tronson care reprezintă cam 40 la sută din suprafaţa totală a spitalului. Lucrările vor demara la subsolul clădirii, termoizolaţii, instalaţii, aducerea surselor în clădire, urmând ca apoi să abordăm zona de terasă, astfel încât pe perioada iernii să putem lucra pe etaje şi să nu fim afectaţi de vreme. O să încercăm să terminăm cât se poate de repede, dar nu putem şti de pe acum ce putem întâmpina. Poate avea diferite chestiuni neprevăzute pe care nu le-a luat nimeni în calcul", a declarat Radu Zaharia, directorul firmei care execută lucrarea.

Proiectul "Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi" este cel mai mare din regiune, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. El are o valoare de aproximativ 27 milioane de euro, din care contribuţia Consiliului Judeţean Iaşi este de 7,2 milioane de euro. Pentru execuţia lucrărilor pe care le va efectua, constructorul - reprezentat din Asocierea SC Daroconstruct SRL, SC Geprocon SA, SC DAS SRL, SC Concrete&Desgn Solution SRL, SC X Lab Solution SRL - va încasa 92 milioane de lei, durata de execuţie fiind de 44 de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel