Iași. Câți bani au investit autoritățile locale pentru renovarea parțială a unui spital

Persoanele care vin să se trateze la Spitalul de Recuperare din Iaşi vor avea condiţii mai bune de cazare în urma unei renovări a două etaje ale clădirii, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale şi cei ai Primăriei Iaşi.

Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare, a declarat că au fost modernizate două dintre etajele corpului D, unde funcţionează secţiile de Neurologie şi Reumatologie I. Cu acest prilej au fost modernizate 14 saloane, cabinete de medici, asistente, cabinete de gardă.

"Saloanele sunt modernizate după noile standarde şi norme în ceea ce priveşte unităţile sanitare astfel încât ele sunt dotate şi cu grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilităţi, internet, wireless, televizor, mobilier nou în totalitate. În cursul lunii martie va fi dat în funcţiune un alt etaj, etajul 5, care acum se află în reparaţii capitale. La sfârşitul anului trecut am finalizat o altă investiţie importantă, anume arhiva spitalului, valoarea investiţiei fiind de 700.000 de lei. Prin mutarea arhivei în alt corp am asigurat spitalizarea de zi şi am reuşit să extindem baza de tratament care niciodată nu este suficientă în Spitalul de Recuperare. Cea mai importantă investiţie a fost însă creşterea eficienţei energetice prin modernizarea punctului trafo. În valoare de 1,5 milioane de lei din bugetul local, a creat premisele pentru investiţiile viitoare precum şi orice altă dotare pe care intenţionează spitalul să o facă în următorii ani", a declarat Carmen Cumpăt, managerul Spitalului Clinic de Recuperare.

Pentru reparaţiile şi modernizările făcute la etajul 3 şi 4 ale corpului D de la Spitalul de Recuperare, Primăria Iaşi a investit aproximativ 2,3 milioane lei de la bugetul local.

"Se poate face ceva în sistemul de sănătate din România dacă se doreşte acest lucru. Nu este o chestiune singulară, pentru că avem trei ani de când investim. Am depăşit de mult 10 milioane de euro în Spitalul de Recuperare atât în partea de cazare pentru pacienţie cât şi în ceea ce priveşte dotările", a declarat jurnaliştilor primarul Mihai Chirica.

Spitalul de Recuperare din Iaşi este unicul spital de profil din zona Moldovei, peste 60 la sută din pacienţi provenind din alte judeţe.

Vezi și:Iași, robot pentru neurochirurgie. Premieră medicală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel