Iaşi: Anchetă la cea mai mare maternitate din Moldova, după ce doi nou-născuţi au murit

Autorităţile ieşene au demarat o anchetă după ce în ultima vreme patru nou-născuţi au fost infectaţi cu Klebsiella la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, iar doi dintre copii au murit. 

'Spitalul ne-a sesizat pentru că au fost patru copii infestaţi cu Klebsiella, din care doi au decedat. (...) A fost o infecţie asociată asistenţei medicale. E clară treaba acolo. E Klebsiella. Am început o anchetă chiar din ziua în care am fost anunţaţi de spital, de vineri. Am efectuat un control medico-sanitar. Într-adevăr, acolo este o problemă din cauza supra-aglomerării, pentru că sunt primiţi copii prematuri din toată regiunea', a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi.

Potrivit şefului DSP, secţia de Terapie Intensivă Neonatologie 2 are aprobat un număr de 25 de paturi, însă de multe ori sunt amplasate 30 de paturi sau chiar mai multe. 'Deserveşte întreaga zonă a Moldovei şi secţia este în permanenţă supra aglomerată.

În perioada iulie-noiembrie 2017 au fost asistaţi 318 nou născuţi. Rata de mortalitate a fost cea mai mică pe ţară', a spus şeful DSP. Şeful DSP a spus că a făcut şi o plângere la poliţie. Conform unui ordin al Ministerului Sănătăţii, spitalele sunt obligate să ne sesizeze şi să raporteze astfel de cazuri.

'Deocamdată suntem într-o etapă preliminară, pentru că am prelevat şi noi probe de sanitaţie, de sterilităţi, de ape sterile, medici şi echipament personal. Aşteptăm rezultatele. Avem câteva posibile cauze pe care le-am putea lua în considerare', a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Liviu Stafie.

La rândul său, consilierul judeţean PMP Marian Uscatu i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, înfiinţarea unei comisii care să analizeze situaţia de la Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie Cuza Vodă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel