Universitatea Petre Andrei: condamnare cu executare pentru un rector

Justitia
Justitia

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au hotărât, luni, condamnarea la închisoare cu executare în cazul a mai multor profesori de la Universitatea Petre Andrei din Iaşi implicaţi în dosarul de luare de mită, printre aceştia fiind şi fostul rector Sorin Bocancea.

Deciziile magistraţilor Curţii de Apel Iaşi nu sunt definitive, putând fi atacate cu recurs. Sorin Bocancea a primit, potrivit deciziei magistraţilor publicată pe portalul instanţei, la 1,6 ani de închisoare cu executare. El a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare pentru 'favorizarea făptuitorului' şi 'instigare la fals intelectual'.

În urma contopirii pedepselor, urmează ca acesta să execute pedeapsa cu închisoarea cea mai grea, 'de 1 an şi 2 luni, sporită cu 4 luni închisoare (1/3 din 1 an ), deci un total de pedeapsă de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare'. Fostul rector a fost achitat în legătură cu acuzaţia de comitere a infracţiunii de 'instigare la fals material în înscrisuri oficiale'.

Pe numele lui Antonie Cristian Bocancea, decanul Facultăţii de Drept a universităţii menţionate, magistraţii au stabilit trei condamnări la pedeapsa de câte un an închisoare, pentru 'fals intelectual', 'fals material în înscrisuri oficiale' şi 'favorizarea făptuitorului', precum şi la interzicerea unor drepturi.

'Contopeşte pedepsele cu închisoare, urmând ca acesta să execute pedeapsa cu închisoarea cea mai grea, de un an, sporită cu opt luni închisoare, deci un total de pedeapsă de un an şi opt luni închisoare', se arată în soluţia publicată de instanţă.

Totodată, prodecanul Facultăţii de Drept, Dan Florin Drugă, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unei serii de drepturi, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Magistraţii l-au condamnat şi pe profesorul Mark Bucuci la un an închisoare pentru comiterea infracţiunii de 'fals intelectual' şi un an de închisoare pentru 'favorizarea făptuitorului'.

Potrivit rechizitoriului, cadrele didactice de la universitatea ieşeană au intrat în atenţia anchetatorilor şi fost trimişi în judecată după ce au fost reclamaţi de un fost student care nu a mai fost la cursuri din anul I de studii şi care ar fi încercat să ofere mită pentru promovarea direct în anul III de studii, cu toate că nu a susţinut niciun examen.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel