Iaşi: Istoricul Dorin Dobrincu se 'autodenunţă' că a participat la contramitingul din 9 mai

Dorin Dobrincu, un istoric de la Institutul de Istorie A.D Xenopol din Iaşi, fost director al Arhivelor Naţionale Iaşi, a postat pe pagina sa de socializare un autodenunţ, el afirmând că a fost unul dintre contramanifestanţii mitingului regional organizat de PSD în data de 9 mai în Piaţa Unirii din Iaşi.

Mesajul istoricului ieşean este adresat ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. 'Doamnă ministru, am înţeles că vreţi să derulaţi o anchetă împotriva celor care au participat la protestul antiDragnea-PSD de la Iaşi, în ziua de 9 mai 2019. Din capul locului mărturisesc că am fost acolo, alături de mii şi mii de oameni. Liviu Dragnea, preşedintele partidului dvs., ne-a numit 'derbedei', la fel cum Ion Iliescu i-a numit 'golani' pe protestatarii din 1990, iar Nicolae Ceauşescu i-a numit 'huligani' pe protestatarii din decembrie 1989.

Am avut asupra mea manifeste, o vuvuzea (cumpărată de la un comerciant de pe Pietonalul Ştefan cel Mare), un banner (expus de la înălţime împreună cu alţii) şi disponibilitatea de a sta multe ore pe domeniul public al oraşului nostru, mai precis în zona Ştefan cel Mare-Restaurantul Select-parcarea Hotelului Unirea', scrie Dorin Dobrincu, pe pagina sa de Facebook. În aceeaşi postare, istoricul susţine că nu regretă participarea la protestul de pe 9 mai. 'Nu regret că am participat la protestul de la Iaşi.

Dimpotrivă, voi repeta acţiunea ori de câte ori va fi nevoie, pentru a-mi exprima dezacordul faţă de cei care se comportă de parcă ar fi stăpânii României, nu administratori temporari, faţă de cei care au discurs antieuropean, faţă de cei care vând vorbe goale, iar nu în ultimul rând faţă de cei care se cred îndreptăţiţi să-i umilească pe moldoveni la ei acasă. O regulă esenţială a democraţiei presupune să accepţi să fii contestat. Poate după doi ani şi jumătate de guvernare ar fi cazul să o învăţaţi şi dvs. Asumat, Dorin Dobrincu', mai scrie istoricul ieşean, în finalul postării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel