Iarnă în Grecia. Sute de mii de peşti au murit din cauza şocului termic

Fotografie creată de Kindel Media, de la Pexels
Fotografie creată de Kindel Media, de la Pexels

Sute de mii de peşti de crescătorie au murit din cauza frigului în Grecia. Aceştia au fost răpuşi de şocul termic. 

Peştii morţi, dorada şi dorada albă, au început să iasă la suprafaţă în ferma Richo din Lacul Drepano marţi dimineaţă după ce temperatura în apă a scăzut la zero grade Celsius.

Distrugerea este uriaşă, se estimează că sunt în jur de 50 de tone de peşti morţi, a afirmat Ioannis Ouzounoglou, care lucrează la ferma piscicolă deţinută de stat, după ce a adunat câteva exemplare în ambarcaţiunea sa.

În ultimii ani în care am înregistrat şi măsurat temperaturile din zonă, nu m-am aşteptat niciodată să avem temperaturi atât de scăzute, a spus el, citat de Agerpres.

Peştii de la fermă nu aveau cum să ajungă în apele mai adânci ale lacului sau mării pentru a supravieţui, a explicat cercetătorul Konstantinos Perdikaris de la Departamentul de Pescuit.

Au murit din cauza şocului termic, a spus Perdikaris, care a vizitat ferma marţi.

Specia dorada, spre deosebire de alţi peşti, este sensibilă la temperaturi scăzute şi nu poate supravieţui sub 4 grade Celsius (39 de grade Fahrenheit), a spus Perdikaris. Peştii erau la o adâncime mică unde frigul pătrundea mai repede în apă.

Ninsoarea abundentă din Grecia a paralizat țara

O pătură groasă de zăpadă s-a aşternut luni peste Grecia, de la Acropola din Atena până la insulele din sud, perturbând transporturile şi vaccinările împotriva COVID-19 şi conducând la închiderea şcolilor, informează Reuters, citat de Agerpres. 

Serviciile feroviare şi de transport cu autobuzul din capitală au fost suspendate, iar şoferii care s-au aventurat pe şosele au rămas blocaţi.

Situația se înrăutățește pentru șoferi

"Suntem aici de trei ore", a declarat Theodoris Petrou, care a rămas blocat cu maşina pe drum. "La început nu era zăpadă, erau doar vreo 2 cm pe drum, dar odată cu trecerea timpului e din ce în ce mai rău", a spus el.

Centrele de vaccinare din regiunea Atenei şi de pe insula Evia din apropiere au fost închise, au anunţat autorităţile sanitare.

Numeroase şcoli au fost de asemenea închise, iar elevii au participat la cursuri online. Autorităţile au îndemnat populaţia să evite călătoriile neesenţiale până marţi seara. Potrivit Serviciului de meteorologie din Grecia, valul de frig va fi persista cel mai probabil până miercuri. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel